Levná jablková buchta

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
200 g cukru moučka
200 g hery
3 žloutky
mléko podle potřeby
750 g jablek
2 balíčky skořicového cukru
100 g cukru krystal
šťávu z poloviny citronu
hladkou mouku na posypání pracovní desky

Příprava:

Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidejte nahrubo nastrouhanou heru a žloutky. V případě, že je těsto příliš sypké, přilijte trochu mléka. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na dvě části. Na pomoučeném vále rozválejte jednu část těsta na plát a položte ho na plech vyložený papírem na pečení. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte s krystalovým a skořicovým cukrem a citronovou šťávou a rozprostřete na těsto na plechu. Druhou část těsta rozválejte také na plát, přikryjte jím jablka a dobře přitlačte. Na povrchu těsto několikrát propíchněte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.