Jablkový koláč z křehkého těsta

Ingredience:

těsto:

150 g másla
180 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
100 g mandlí
3 žloutky

náplň:
4 jablka
80 g smetany
1 vejce
50 g třtinového cukru
200 g tvarohu
200 g lučiny

drobenka:

80 g mandlových sušenek
80 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce mandlového likéru
Příprava:
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Jablka nakrájejte na kousky a smetanu ušlehejte dotuha. Pak utřete vejce s cukrem do pěny. Tvaroh promíchejte s lučinou, postupně do směsi zapracujte vaječnou směs a nakonec vmíchejte smetanu. Z těsta vyválejte plát, přeneste ho do formy a potřete krémem. Poklaďte jablky a posypejte drobenkou, kterou připravíte z másla, mouky, cukru, likéru a rozdrcených sušenek. Koláč dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte ho asi 45 minut.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.