Jablečné miništrúdly

Ingredience:

1 balení vychlazeného listového těsta
4 lžíce rozinek
400 g jablek
3 lžičky citronové šťávy
4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 balíček skořicového cukru

Příprava:

Jablka umyjte, překrojte, zbavte jádřince a nasekejte najemno. Hned je pokapejte citronovou šťávou a promíchejte se skořicovým cukrem. Vyválené listové těsto nakrájejte na menší čtverce a rozdělte na ně jablečnou směs, rozinky a nasekané ořechy. Zaviňte do malých štrúdlů a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Připravené záviny potřete kondenzovaným mlékem a v troubě rozehřáté na 200 stupňů Celsia pečte asi 12 minut. Ještě teplé miništrúdly znovu potřete kondenzovaným mlékem a podávejte například s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.