Jablečná srdce s mákem

Ingredience:

200 ml mléka
500 g hladké mouky
1 kostku droždí
100 g cukru
70 g másla
špetku solináplň:

250 g jablek
2 lžíce krystalového cukru
2 lžíce citronové šťávy
50 ml jablečné šťávy
175 g mletého máku
75 g moučkového cukru
10 g másla
1 žloutek

Příprava:

Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku, zbytek vlažného mléka, máslo a špetku cukru. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte kynout na teplém místě asi 40 minut. Na náplň oloupejte jablka, nakrájejte na kostičky a zakapejte je citronovou šťávou. Na pánvi nechte zkaramelizovat 2 lžíce cukru se špetkou soli a 10 g másla. Podlijte jablečnou šťávou, krátce vařte a přidejte jablka a mák smíchaný s moučkovým cukrem. Nakynuté těsto vyválejte na obdélník o velikosti 50 x 20 cm. Na těsto rovnoměrně naneste náplň. Pak ho zarolujte z obou stran směrem dovnitř, aby se kraje těsta ve středu spojily. Vzniklou roládu nakrájejte na 2 cm silné kousky. Poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout ještě dalších 20 minut. Pak je potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.