Hrnková bábovka s jablky a skořicí

Ingredience:

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku hrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku nasekaných ořechů
2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek
1/2 hrnku rozinek namočených v rumu
3 vejce
1/2 hrnku oleje

Příprava:

Do velké mísy nasypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidejte skořici, moučkový a vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a olej. Vše důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte jablka, ořechy a rozinky. Hotovou směs nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Bábovku pečte asi 50 minut při teplotě 180 °C.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.