Domácí jablečná přesnídávka

Ingredience:

  • 5 kg jablek
  • cukr
  • libovolné další ovoce
  • vanilkový pudinkový prášek
  • voda

Příprava:

Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Dáme je do hrnce, přilijeme vodu tak, aby byly na dně asi tak 4 cm vody. Pokud by vody bylo moc, přesnídávka by pak byla řídká.

Jablka dáme vařit. Dusíme je, až změknou. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. Kaši ocukrujeme.

V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí. Jablečnou přesnídávku nalijeme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.

Přesnídávku můžete dělat ve více kastrolech či hrncích a do každého k jablkům přidat jiné ovoce, třeba jahody, borůvky nebo meruňky. Ovoce nemusí být jen čerstvé, klidně použijte mražené nebo kompotované.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.