
Ingredience:
- 5 kg jablek
- cukr
- libovolné další ovoce
- vanilkový pudinkový prášek
- voda
Příprava:
Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince. Dáme je do hrnce, přilijeme vodu tak, aby byly na dně asi tak 4 cm vody. Pokud by vody bylo moc, přesnídávka by pak byla řídká.
Jablka dáme vařit. Dusíme je, až změknou. Jakmile jsou jablka měkká, ponorným mixérem je rozmixujeme. Kaši ocukrujeme.
V hrnku ve trošce vody rozmícháme pudink a nalijeme do rozmixovaných jablek. Dáme na plotnu a vaříme do zhoustnutí. Jablečnou přesnídávku nalijeme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.
Přesnídávku můžete dělat ve více kastrolech či hrncích a do každého k jablkům přidat jiné ovoce, třeba jahody, borůvky nebo meruňky. Ovoce nemusí být jen čerstvé, klidně použijte mražené nebo kompotované.
Napište komentář